My Great Cuti Cuti Cinta Contest

2:37 PM 1 Comments A+ a-

Assalamualaikum!! 

jom join GA sempena (ke semperna..hehe) nak meraikan bulan cinta cik puan stroberi..senang je GA ni..kne buat simple entry and jawab 2 soalan yg sangat simple..hadiah die macam-macam ooo


before kite suggest kat pn.stroberi ni tempat best nak nak gi holiday..
kite tepek dulu banner contest ni ye..


after that, kite jawab dulu soalan bonus from kekda =)

i) Berikan tempat CUTI CUTI CINTA yang pnstoberi pegi utk bulan 

Januari : Sabah
Julai : Cameron Highland
Oktober : Of coz la jumpe Mickey Mouse kat Hong Kong..hehe

ii) Lengkapkan ala-ala slogan ini - 
Saya suka blog pnstoberi kerana suka bace cerite tuan empunya kebun stroberi yg sangat comel dan ceria tu *bodek jangan tak bodek..haha* even jauh di mata n tak pernah jumpa pon..rase dekat je di hati..sehari tak bukak kebun stroberi tu memang rase tak lengkap hidup.ok bai ;p

and now is the time nak bagi proposal kat pnstroberi ni..nana cadangkan kekda pergi la melawat bangkok plak pasni..ape ade kat bangkok? bangkok ni maybe la tak glamour sgt mcm phuket or krabi for honeymoon destination TAPI TAPI TAPI BUT BUT BUT kalau anda kaki shopping *macam saya* memang la best gile pergi sini..hahaha

nana pergi last time memang dapat hotel betul-betul dalam kawasan shopping..turun hotel terus boleh pergi jalan Pratunam Market..Pratunam Market ni lebih kurang cam chow kit la kat sini..sepanjang jalan ade orang jual-jual..macam-macam ade..dah la semua murah...mmg boleh saiko nengok baju-baju itu..haha littlegirlemoticonnak cari baju panjang, pendek,semua ade..nak cari li-ngerie-ngeri pon banyak oppss ;p

pic source : google
some of the things sold at Pratunam Market 
besides Pratunam Market, kat Bangkok ni  pon ade lagi satu Market yang best kite *eh bile plak kite ade share kat Thai ni..siap bleh bagi name lagi..muahahaha ;p * panggil Chatuchak Market..almost everything yang kite nak cari ade kat sini..sangat besar..memang tak cukup mase sehari nak jalan-jalan..penat wooo littlegirlemoticon
ni haa nana tunjuk camne rupe chatuchak market ni..market ni bukak every weekend je katenye..tak tau la kot skarang die dah bukak hari-hari kan..

 
ade jual perhiasan

jual kain-kain

all images from here

eh apesal miz nana tuka jadi omputih plak ni..haha nehi nehi sebenarnye gambar-gambar i pegi bangkok aritu hilang bersame hard disc yang rosak...huhuhuhu so tinggal la a few je..tu pon tinggal yg mane pernah upload lam FB n kat blog ni..so puan penganjur..hope blh terima la ek gambo pinjam ;p

selain aktiviti mengosongkan poket en.hubby kekda, boleh jugak ajak en.hubby kekda feeling-feeling romantic naik river cruise ni..yang ni nana beli pakej die mase kat airport lagi..murah je, RM25 sorang kalau dah convert duit kite..kalo duit sane mase tu 250baht lebih kurang..

bleh tgk kuil besar ni tepi sungai tu


bleh la posing-posing kat tepi jeti dulu before naek bot..



ni la bot yang nak bawak kite jalan-jalan tu.. nanti sambil jalan tu boleh la sightseeing sambil lomantik lomantik ;p

nanti bot ni die bukan bawak kite pusing-pusing je..die akan stop kat mini zoo..kat mini zoo ni ade snake show jugak..so merase la tgk n pegang ular paling berbisa kat dunia tau littlegirlemoticon*tapi i tak pegang pon..i geli..haha*


see that..scary kan..rasenye kalau jumpe belakang semak ke memang lari tak cukup tanah..yg ni memang real nana ambil sendiri gambar die..


haa nampak tak binatang ape kat belakang tu..cepat cepat teka..its actually a deer..tp mcm dah blend in dgn environment die plak..terus tak nampak..


kat bangkok ni nak kate senang cari makanan halal tu tak la senang sangat tapi ade la jugak dekat-dekat hotel tu..even hotel yang nana duduk tu pon serve halal food..bakery shop pon ade kat hotel tu..just kat sini kena careful la sebab pork bun pon serve sebelah roti biasa..so kne tgk betul-betul..mase kat sana kami makan kat restoran mak yah..best pergi restoran ni sebab waiter die pandai cakap melayu-kelantan..beria la pikir ayat nak order kuay teow goreng, last-last die bleh ckp melayu rupenye..hehe




foods served at Mak Yah


price wise plak memang tak murah, yelah die pon target mmg untuk tourist je kot restaurant die ni...mase tu makan kuay teow goreng, sotong goreng tepung and kuay teow tomyam ni hargenye around RM50..telur dadar pon 15 ringgit satu tau..mahai mahai..hehe


sebelum balik harus la posing kat airport kan..

so kekda..if you're up for a shopping trip..sila la pegi bangkok..hopefully dah surut la banjir kat bangkok tu n tak banjir-banjir da pasni..bagi can kekda gi jalan sane..hehe

thats all from me..tata littlegirlemoticon

1 shared their thots:

Write shared their thots
PUANSTOBERI
AUTHOR
December 8, 2011 at 5:09 PM delete

Trus laju2 masuk sini. HIhi..
Maceh..maceh..sudi join..sobss... cea..teharu nih, Nana sudi gak join. Huhu.

Eh. cam bes gak kat Bangkok tu kan. Akak sker la nama Chak tun chak tu. Cam comel jer. Hihi.. :D

Reply
avatar